Главният редактор на Слово 111 акцентира върху най-важното от изминалата седмица. Вижте, какво има да каже:

Трудно би могла да се опише подобна седмица. Особено когато си бил на метър от жандармеристите, които бият с палки напосоки, пръскат със сълзотворен газ, където им падне… а ти само и единствено отразяваш, си благодарен, че поне не си погнат и от служителите на реда. Пред очите ми бяха напръскани деца, жени и възрастни хора на протеста, т.нар. Велико Народно Въстание, 2-и септември.

Изминалата седмица постави 

срамен политически печат в историята ни.

Виж повече: Има ли ефективен начин за оставка на Гешев?

И най-гордите „родолюбци“ сведоха глава, защото тази седмица нямаше място за гордост. Не знам кой истински патриот би се гордял, че има такива управници. Но нали именно те все ни заплашват, тръгне ли си тая власт – идват комунистите. Честно ли, та вие откъде произлизате, от други хора ли сте се учили?

В същото време властта отново мълчи,а много хора заклеймиха протестиращите, задето изкъртили няколко павета. Тези павета се оказаха ябълката на раздора за българското общество, защото на този ден то явно изгуби цялата си историческа и културна ценност.

Сериозно ли? Паветата ли са Вашата най-голяма културна историческа ценност? 

За Вас, същите тези хора, които не са ходили на театър от години (не само заради пандемията), а последното културно деяние сигурно е било на някоя дискотека в Студентски град.А може би знаят, просто това са далечни за тях неща. Виждате ли, паветата ги виждат всеки ден, стъпват на тях всеки ден – толкова от България.

Виж повече: Кои партии имат шанс при предсрочни избори?

Меко казано е абсурдно, след 2 месеца протести все още да спорим помежду си за или против протестите сме. Да споделяме защо протестираме, защо искаме промяна, защо искаме предсрочни избори, защо, защо, защо… Повече от ясно е Защо. Естествено, когато си част от политическата структура на коалицията, ще заплашваш как народът ще счупи тая държава. Но то повече може ли?

Видяхме как ВМРО – “родолюбците”, наклониха везните и подписаха идеята за проекта за нова Конституция. Естествено, ако бъдат въведени 6-те точки на желанията на Каракачанов. Иначе не. Пък дали е бил четен проекто-закона, може само да гадаем. Марешки и политическа партия “Воля”, ни служи за пример. Щом е проекто-закон може и да не се чете, но е важно да се гласува.

Така се подписват документи, така се правят закони, така се прави съвременната политика. Грозно звучи, но действителността е трагикомична.

Виж повече: М като мафия и милиция, но не и като правителство и полиция

През седмицата прочетох проектозакона на новата Конституция. Нищо ново. Реални промени, които могат да се гласуват и внасят чрез поправки. Това не е нова конституция,а печелене на излишно време в политиката. Но все пак ще се върна към протестите, защото цяла Европа продължава да ни гледа. А в тях има един сериозен вътрешен проблем и това е Отровното трио. Те наистина отровиха протеста, както гласеше един плакат. Тези лица, през цялото време агресираха и ще продължават да агресират протестърите към провокация.

А тяхната е „най-лесна“— да крещят и да не действат.

Съжалявам, господа, но вашето говорене си е диванна революция. Само, че публично показана. Пребиваха деца, майки, журналисти и възрастни хора, но Отровното трио подканва към взлом в Партийния дом.Е как да стане? Нали вие бяхте главните лица на протеста? Вече не сте. Не сте по- различни от подкрепящите във фейсбук. Нещо като Слави Трифонов и партията му, не присъстват на протеста, говорят за промяна – но само на думи във фейсбук. А печелят гражданското доверие. “Сова Харис” дори дават, че това ще са лидерите на предсрочните избори. Тъжно е.

Виж повече: Защо партиите се провалят да предложат алтернатива?

Като заключение бих добавил – борим се срещу корупцията и неправдите – но малко политически лидери застанаха зад Хиполенд. Смелост е да се противопоставиш да бъде взет успешен бизнес и бъде даден на Пеевски.

Истинският политически лидер ще се противопостави на посегателствата над бизнесите. Всички изместиха фокуса си към “жандармерията”. Или делтагардовците на Баце. Видя се кой кого и кой какъв. Видя се, че чакаха да си тръгнат провокаторите, за да бият в малките улички никому виновните протестиращи до кръв. Не ги защитавам и няма. Не мога да си обясня тези лица как целуват децата си и как заспиват до жените си. Ще кажете, че изпълняват сигнали дадени отгоре. Добре, но къде са моралът и честта тогава?

Но за тези качества знаем със сигурност само едно. Те най-лесно се продават в този свят.

Последвай СЛОВО 111 в инстаграм за повече снимки от най-важните събития.

Харесай фейсбук страницата на СЛОВО 111 за още интересни коментари.