Главният редактор на Слово 111 акцентира върху най-важното от изминалата седмица. Вижте, какво има да каже:


Тазседмичният коментар е насочен към моралното качество да си отговорен. Отговорно да понасяш последствията на действията си. С интерес и ужас всички следим безотговорното политическо поведение на Лукашенко в Беларус. Гражданското недоволство там плаща цената на собствената си свобода. Защото я искат. Колкото и скъпа и кървава да е.

Виж повече: Ден в изречение: 10-14 август

У нас, сякаш, е различно.

Вазовите чичовци не са си тръгнали от нас, те дори са и на площада.

Искаме оставка, но не палаткови лагери и затворени кръстовища. Искаме предсрочни избори, но не виждаме друга алтернатива освен в ГЕРБ. Искаме нови лица, а подкрепяме политическия проект на Васил Божков – “Българско лято 2020”. Системата, както убива, така политическото статуково убива политическите сили преди да са имали възможност за изява в политическото пространство.

Да откраднеш идеите на партията на Слави – “Има такъв народ” е ужасен ход, но добра стратегия. Защото сякаш премиерът ни се е вслушал в гласа на народа. Но, уви, ГЕРБ с тази си крачка иска отново да си върне преднината в процентите. Трябва да се потъпкват партии, авторитети, граждански недоволства – всичко възможно, за да се запази властта. Тя вече не е суверенна. Определяна е от властимащите и не бива и не трябва да се закача от народа. Веднъж избрани – завинаги. Те работят за народа.

БГНЕС | Бойко Борисов: На Балканите само заедно могат да ни забележат
Снимка: БГНЕС

“Работа, работа, работа… ама за тях”. Протестите не утихват, промяната не идва, политическата криза дестабилизира държавата. Баце преди няколко дни каза, че ще дава пари за училищата, за да може децата да се образоват и да могат да протестират. Чудно ми е едно. Иска да каже, че сме неграмотни и затова протестираме или ни се радва, защото протестираме.

Виж повече: Долу ръцете от нас!

Както знаем от него, ние сме прости. Затова вероятно иска младите да са по-образовани и да протестират не срещу ГЕРБ – “месията на българските партии”. А срещу комунистите. Вероятно те са виновни за СРС-тата, кюлчетата злато и корупцията. Но ние сме достатъчно интелигенти и можещи да разпознаем кой се държи като комунист и кой има демократични възгледи.

Преди няколко дни паметника на руската армия осъмна с надписа “Долу Бой/Лукашен/ко”. Надявам се да не стигнем до там, но поне гражданите определиха категорично, какъв е режимът на управление настояще и на какво напомня.

Отговорността е фундаменталната част от политическата промяна. Гражданите спряха да вярват в Кабинета Борисов 3. Дори и тези, които недоволстват за затворените кръстовища. Протестиращите стават все по-изнервени. Властта все по-нестабилна, дори и след предложенията за промяната в Конституцията, както и свикването на Велико Народно събрание.

Протестиращите искат тези промени, но не и от това правителство. Не и от лицата от този кабинет. Страхът за предсрочни избори е голям, защото партиите в сегашния парламент не са готови. Забавянето е част от процеса за оставането в политиката. Не е отговорност към народа.

Забавянето е част от процеса за оставането в политиката. Не е отговорност към народа.

Последвай СЛОВО 111 в инстаграм за повече снимки от най-важните събития.

Харесай фейсбук страницата на СЛОВО 111 за още интересни коментари.