Главният редактор на Слово 111 акцентира върху най-важното от изминалата седмица. Вижте, какво има да каже:

Ще превъртя лентата, но назад. Случая “Росенец” май го забравихме. Истински къса ни се оказа паметта. Не помним и първопричината за началото на антиправителствените протести, както и откъде дойде ниският рейтинг на кабинета “Борисов 3”. 

Виж повече: Шушу-мушу: Най-известните СРС-та

Есествено, че от “Росенец” и опитите за влизане в труднодостъпния частен имот на държавана територия на почетния председател Ахмед Доган. Но и това беше всяко чудо за три дни. Нищо че беше за повече. В крайна сметка гражданите получиха достъп до плажа, но какво последва след това? Довърши ли се цялостната идея на  Христо Иванов, за да разобличи най-прозрачно и в най-публичния вариант всички прикрити тайни на властимащите? Акцията му остана като глас в пустиня, без логично продължение. Да, предизвика ефект в обществото, но той беше частичен и с изцяло изместен фокус след това.


Warning: Declaration of Jetpack_IXR_Client::query() should be compatible with IXR_Client::query(...$args) in /home/slovo111/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.jetpack-ixr-client.php on line 0

Отровното трио яхна здраво вълната на общественото недоволство, присъединиха се различни лица в подрепа на тези мирни шествия – отец Дионисий, гражданското сдружение боец и още много политически лидери. Няма да напиша и ред, свързан с успеха или провала на протеста с тогавашните граждански лидери. Видя се – Отровното трио си получи желаната от тях цел – коалиция с най-популистките партии в предстоящите избори – “Изправи се.Бг” и “Има такъв народ”. Дали е успешна формула – не могат да кажат със сигурност даже и социологическите агенции.

Но не политиците и Отровното трио са повод за коментара. Поводът е гражданското сдружение “БОЕЦ”, начело с Георги Георгиев.

Трябва ли всички личности, били приятели с Борисов, членували в ГЕРБ – по стечение на обстоятелствата неразбрали се за конкретно нещо, вследствие скарани, да се превръщат в новите лидери на мнение. Защо трябва да им симпатизираме, когато, заявили се като лидери, не предлагат алтернативи, а крещят и пишат едно и също. “Мутри вън”, хубаво, но те не са мутри от това лято.

Те са влезли като такива, излизат си и по същия начин. 

Защо Георги Георгиев, когато е членувал в тази партия, не е крещял този лозунг? Или е трудно да изразяваш различно мнение, когато си бил близо до вожда. Защо първоначалната му страница се е казвала “На избори с ГЕРБ”, а после си променят името. Толкова ли е трудно да бъде започната нова страница и на чисто? Видимо не – все пак за тяхната аудитория привържениците на ГЕРБ са значими. Трябва да има Георги Георгиев на кого да се кара. Без да дава конкретна алтернатива или ясна представа. 

И в този ред на мисли – “Гражданската панорама” на БОЕЦ този петък си отнесе своите критики. Гост в “Панорама” бе Румен Радев, а особената петъчна акция пак се състоя. Спречкванията между привърженици на БОЕЦ и малкото останали протестиращи. 

Определени отговори бяха повече от конкретни.

БОЕЦ правят само и едниствено провокации. Не получиха възможмостта от партийна коалиция, затова сячески се опитват да запалят новия огън, където те да са новите лидери. Но е твърде късно вече. Твърде късно.

Големите лидери спряха своите акции, защото се готвят за избори. Тези избори нито ще са бързи, нито ще са лесни. Отровното трио включително разбра това и канализира силите си за поне място-две в парламента.

Видимо преуспелите лидери в България, ако не се занимават с политика, няма да са преуспели… нито пък лидери. 

Затова нека започнем правилно да преценяваме кой ще бъде нашият лидер и кой трябва да яхва вълната на недоволство, защото бихме ли искали да се срамуваме отново какви хора ни управляват. 

Нека мислим сега, преди да мислим след изборите защо точно тези са във властта и колко не ни се търпи още 4 години лоши политици с лоши политики.   

Последвай СЛОВО 111 в инстаграм за повече снимки от най-важните събития.

Харесай фейсбук страницата на СЛОВО 111 за още интересни коментари.