Главният редактор на Слово 111 акцентира върху най-важното от изминалата седмица. Вижте, какво има да каже:

Надежда тука всяка оставете е най-точното описание на днешната седмица. Данте-Алегоровият Ад се оказва далеч по-малко сложен от нашата политическа обстановка. Колкото и чужди медии да пишат за сегашното правителство колко е корумпирано и че народът е свалил доверие от властта – те едва ли биха помогнали за евентуалнта оставка на правителството. Тяхната окупация е прецедент в българската история и ще се помни много дълго. Тяхното авторитарно управление заприлича на онези режими от историята, които ще се срамуваме, че сме ги преживели.

А уж сме европейци. Но не и по политика. Чисто формално и териториално.

От нас самите зависи по какъв начин ще променим политическата обстановка у нас. Видимо не сработват Великите Народни Въстания. Както казва Манол Глишев – те нямат части.

Великото Народно Въстание трябваше да е само едно, другото би могло да изчерпи желанието на протестиращите за каквито и да е било промени.

Тъй като идват най-опасните политически сезони, където съвсем спокойно политическият елит може да спре протестите при евентуална грешка от организаторите – Отровното трио.

Затова не бива да изместваме фокуса си и да бъдат обсъждани старият нов лидер на БСП – Корнелия Нинова, мерките на обучение в училищата, тежката икономическа обстановка и малкото свободни места в детските градини и безработицата. Важни акценти от деня са, безспорно, но са част от временните политики на уплавляващата коалиция.

Да, ирландската евродепутатка Клеър Дели публично и то пред други представители на ЕП наистина остро разкритикува „прозрачността“ на върховенството на закона в България. Спасението обаче няма да дойде от Европа, дори и Европейският съюз вероятно да се срамува, че сме част от него. Спасението идва в нашето осъзнаване. По-ясно не бих могъл да го кажа – след 67 дни протести е време да се осъзнаем и да излезем, без оправдания, и да си поискаме демокрацията от автократично управление.

Последвай СЛОВО 111 в инстаграм за повече снимки от най-важните събития.

Харесай фейсбук страницата на СЛОВО 111 за още интересни коментари.